Odpad fest získal od Nadace Vodafone 150 000 korun

vo
30. 5. 2012 22:17
Vítězný projekt spojilo téma kultury a ekologie

Soutěž Nadace Vodafone „The Best of Vpohybu" už zná své vítěze - v rámci grantového programu Vpohybu proběhlo hlasování o nejlepší neziskový projekt mladých lidí do 30 let. Zvítězil projekt českobudějovické skupiny Jiřího Vrby - ODPAD FEST 2011, který tím získal výhru 150 000 Kč od Nadace Vodafone na svou další činnost.

Festival spojovalo téma kultury a ekologie a zahájil ho průvod, při kterém mladí lidé demonstrativně sbírali odpadky z ulic města. Symbolicky tak chtěli ukázat vlastní aktivní přístup k péči o životní prostředí. Po průvodu následoval kulturní program složený z hudebních a divadelních představení, soutěží a dílen.

Téměř 500 lidí vzalo pytle a nasbírali přes 1200 litrů odpadků. Kulturního programu se spoustou ekoinformací se zúčastnilo kolem 1000 lidí. Více informací na http://www.odpadfest.cz.

Jiří Vrba chce získaných 150 000 Kč od Nadace Vodafone využít pro vytvoření zázemí pro nově vznikající neziskovou organizaci, která by kromě realizace Odpad festu chtěla také pomáhat dalším mladým lidem v uskutečnění jejich nápadů.

 

Právě se děje

Další zprávy