Ocelárna kladenské Poldi má znovu fungovat od března

ČTK ČTK
7. 2. 2017 13:41
Do ostrého provozu se ocelárna dostala zhruba po roce na začátku ledna, ale kvůli finančním potížím byl provoz ještě během ledna opět zastaven. Podnik dluží zaměstnancům ještě část listopadových výplat, měli by je mít do konce týdne.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: archiv Roman Rezek

Kladno – Ocelárna kladenské Poldi má znovu fungovat od března. Do ostrého provozu se dostala zhruba po roce na začátku ledna, ale kvůli finančním potížím byl provoz ještě během ledna opět zastaven. Podnik dluží zaměstnancům ještě část listopadových výplat, měli by je mít do konce týdne, řekl dnes personální ředitel Poldi Antonín Čimera.

V Poldi pracuje asi 200 lidí, několik jich podalo výpověď. Většina ale čeká, zda se spustí další provozy kromě dosud fungující dokončující výroby. "Zatím stále držíme termín zkraje března," uvedl Čimera. Někteří zaměstnanci chodí dohlížet, aby areál Poldi nevykradli zloději, zbytek je doma za 80 procent mzdy.

Společnost podle původních plánů měla touto dobou nabírat dalších zhruba 20 zaměstnanců, nyní ale řeší nedostatek peněz. Ty čerpá i z úvěru. Odboráři i podle oficiálního stanoviska podporují reorganizaci a zachování pracovních míst.

Společnost se už před třemi lety potýkala s problémy, především s opožděnými výplatami. Následovalo vyhlášení stávkové pohotovosti odboráři, plánovanou stávku jich ale většina nepodpořila. Poté v rámci insolvenčního řízení soud povolil reorganizaci, o kterou zažádal nový investor. Toho zastupuje italský jednatel Adriano Zambon. Podle obchodního rejstříku patří společnost skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru.

 

Právě se děje

Další zprávy