Obří outlet u dálnice D5 zatím neotevře, zůstává na papíře

ČTK ČTK
10. 4. 2015 13:50
U Benešovic na Tachovsku chtějí nyní stavět dva němečtí investoři. Jeden z nich stále plánuje outlet za téměř dvě miliardy korun a druhý obří logistický areál.
Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace
Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace | Foto: Aktuálně.cz

Benešovice - Obří nákupní centrum německého investora u Benešovic na dálnici D5, kam už měli v těchto dnech jezdit nakupovat první lidé, je stále jen na papíře. Na ploše téměř 12,5 hektaru chtějí nyní stavět dva němečtí investoři, jeden z nich stále plánuje outlet za téměř dvě miliardy korun a druhý obří logistický areál.

"Stavět se bude, stoprocentně tam něco vyroste. Ale jestli tam bude logistika nebo outlet, tak to zatím nevíme. Obě dvě skupiny mají zájem, protože na to mají projekty," řekl starosta Benešovic Miroslav Janča.

Příprava outletu se podle Janči poslední měsíce úplně zastavila. "Firmě, která to zajišťovala, Smile Praha (Smile Department Stores), chybí nějaké dokumenty a smlouvy. Pořád to chtějí postavit," řekl. Na ploše se ale znovu angažuje firma RV technik z Plzně, která původně chtěla na stejné ploše postavit logistický areál. Právě tato firma vlastní pozemky, jejichž prodej investorovi outletu zatím podle starosty není dotažený do konce.

Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace
Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace | Foto: Aktuálně.cz

Vlastník pozemků zatím požádal stavební úřad ve Stříbře o územní rozhodnutí na vodovodní a kanalizační přivaděč a čističku odpadních vod, ale ne na samotnou stavbu hal či prodejen.

"Firma RV technik spravuje pozemky pro nějaké investory z Německa, stejně jako Smile," uvedl Janča. Sdružení českých a slovenských hokejistů, kteří hráli a hrají v Kanadě a v USA, jež původně bylo za stavbou outletu, už podle něj z projektu vycouvalo.

Obec nemůže záměry investorů nijak ovlivnit a v této fázi s ní ani investoři nejednají. "Pouze jsme oběma firmám dali souhlas, že tam ty jejich záměry mohou existovat," uvedl.

Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace
Bohemia Village - Outlet Benešovice - vizualizace | Foto: Aktuálně.cz

V outletu za necelé dvě miliardy korun, jehož první část měla být stavebně hotová loni v prosinci a otevřená letos na jaře, mělo do roku 2017 najít práci 710 lidí; v první fázi 390.

Projekt Outlet Benešovice, ve studii pojmenovaný jako Bohemie Village, má prodávat veškeré druhy zboží, hlavně oblečení. Ve studii je 150 přízemních prodejen s plochou od 100 do 2500 metrů čtverečních uličního typu, inspirovaných lázeňskými kolonádami. V plánu jsou letní i zimní zahrady, ledová plocha, školka, dětská hřiště, skatepark a také čerpací stanice.

 

Právě se děje

Další zprávy