Plexisklo mezi partnery i skleníky u hospod. Jak dodržení osobní zóny pojali ve světě

Plexisklo mezi partnery i skleníky u hospod. Jak dodržení osobní zóny pojali ve světě
Některé firmy pracovníkům usnadňují a také připomínají dodržování rozestupů jasným značením, jako v této italské firmě na výrobu ložisek pro dopravní prostředky, která leží v regionu Piemont. Itálie se řadí ke koronavirem nejvíce zasaženým zemím na světě, i ona se ale po týdnech restrikcí probouzí k životu.
Kadeřnictví v nejlidnatějším texaském městě Houston instalovalo v podniku plexiskla, která od sebe oddělují zákazníky i pracovníky. Samozřejmostí jsou také roušky.
Zaměstnanci musí na bezpečnou vzdálenost pamatovat nejen při sezení v kanceláři, ale také třeba ve výtahu. Opatření proti šíření nákazy poctivě dodržují i tito pracovníci Světového obchodního centra ve srílanské metropoli Kolombo. Firmy v této zemi se mohly dát minulé pondělí po téměř dvou měsících znovu do chodu.
Ani při obědové pauze by se pracovníci neměli sdružovat, nýbrž si raději jídlo sníst o samotě a v bezpečné vzdálenosti od ostatních. Snímek z Pekingu.
Foto: Reuters
Ekonomika dap Ekonomika, dap
Aktualizováno 24. 5. 2020 15:58
Po týdnech karanténních opatření se řada zemí po celém světě pomalu vrací k životu. Provoz obnovují i firmy, které ale musí při návratu zaměstnanců na pracoviště myslet na hygienická opatření. Pracovníci jsou často vybaveni rouškami nebo ochrannými štíty a od ostatních kolegů se drží v bezpečné vzdálenosti, což by mělo výrazně snížit možnost vzájemné nákazy. Někdy to však vypadá i poněkud humorně.
 

Právě se děje

Další zprávy