Obce postižené loňskými povodněmi dostanou 67 milionů korun

ČTK ČTK
18. 6. 2018 15:43
Nejvíce peněz jde do Karolinky na Vsetínsku. Na opravy tamních mostů vyčlenilo ministerstvo pro místní rozvoj 12 milionů korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: HZS Zlínského kraje

Praha - Obce, které byly loni postiženy živelní pohromou, dostanou z národních dotací celkem 67 milionů korun. Dnes to sdělila mluvčí ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Veronika Vároši. MMR podpořilo 35 projektů v devíti krajích. Nejvíce peněz půjde do okresu Vsetín.

"Je těžké se vypořádat s nepředvídatelnými situacemi, jako jsou živelní pohromy. Rozpočty obcí a měst mnohdy nedokážou na tyto události reagovat. Těmito penězi se snažíme nastartovat základní fungování obce," uvedla ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová (za ANO).

Nejvíce peněz jde do Karolinky na Vsetínsku, celkem 12 milionů korun na dva projekty. Jedním je rekonstrukce mostu u Sokolovny, druhým oprava mostu Kobylská, které byly poškozeny přívalovými dešti. Vsetínska se týká 20 projektů z 37 podpořených.

Z ostatních okresů jde nejvíce peněz do Dolní Lomné v okrese Frýdek-Místek, celkem 6,9 milionu korun na opravu mostu a lávky. Více než šest milionů korun dostanou Vitějovice na Prachaticku na opravu poškozené místní komunikace.

 

Právě se děje

Další zprávy