O2 mění prodejny, čeká vás vůně i rozpoznávání obličejů. Podívejte se, jak dopadla první proměna

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
7. 12. 2017 15:52
Mobilní operátor investuje do přeměny všechny svých prodejen. Zákazníci si budou moci sednout do křesílka a se zaměstnanci si povídat. Dřevo doplňují živé rostliny, podkresová hudba a lehká vůně.
Nová tvář.
Nová tvář. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Operátor O2 investuje během dvou let do nového vzhledu všech svých 150 prodejen stovky milionů korun. První prodejnu v novém designu otevřela firma v obchodním centru Harfa a do konce roku to má být celkem deset obchodů.

Foto: Ludvík Hradilek

O2 tak ustupuje od mezinárodního konceptu a své prodejny více přizpůsobí zvyklostem českých zákazníků.

"Stále více lidí své požadavky řeší po telefonu nebo v on-line samoobsluze. Naše statistiky návštěvnosti však potvrzují, že na druhou stranu řada zákazníků stále preferuje návštěvu prodejny, a to především ze dvou důvodů - chtějí přímý lidský kontakt a také si osahat, jak některá zařízení ve skutečnosti fungují. Proto jsme při redesignu kladli velký důraz na lidskou interakci mezi konzultantem a zákazníkem," uvedl ředitel marketingu a maloobchodu v O2 Richard Siebenstich.

Foto: Ludvík Hradilek

Vizuální koncept nových prodejen kombinuje moderní styl s přírodními materiály, které mají navodit útulnou atmosféru. Obslužné pulty nahradily stoly s křesílky, na kterých se konzultant i zákazník mohou usadit. Dřevo doplňují živé rostliny, podkresová hudba a lehká vůně.

Na vybraných prodejnách O2 plánuje pilotně nasadit novou technologii rozeznávání obličejů, které podle základních parametrů, jako je pohlaví a věk, umožňuje přizpůsobovat zobrazovaný obsah, aby byl pro daného zákazníka co nejrelevantnější.

Foto: Ludvík Hradilek

Prodejny O2 navštíví zhruba půl milionu zákazníků měsíčně. "Abychom byli schopni zákazníky lépe obsloužit, budeme v průběhu následujících dvou let navyšovat počet prodejen, konzultantů i specialistů O2 Guru. Zvládneme však obsloužit více zákazníků, proto věříme, že se nám tato investice vrátí," dodal Siebenstich.

 

Právě se děje

Další zprávy