O2 arena dostane menšího sourozence, nabídne přes dvacet sálů. Pomůže i k Turnaji mistryň?

Michal Šenk Ekonomika Michal Šenk, Ekonomika
Aktualizováno 2. 10. 2017 17:03
Multifunkční hala napojená na pražskou O2 arenu z její jižní strany by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí roku 2019. Ve čtyřech patrech nabídne dvě desítky sálů, prostor pro konference, korporátní akce i sportovní události.
Vizualizace nové haly - "malé areny"
Vizualizace nové haly - "malé areny" | Foto: Bestsport

Praha - Takzvaná "malá O2 arena" měla na pomezí pražských Vysočan a Libně stát už dávno. Až nyní, více než deset let po dostavbě té velké, se rozběhnou konkrétní stavební práce, které dokončí dřívější projekt.

Malá aréna se začala stavět ve stejné době jako velká O2 arena, tedy v letech 2003 až 2004. Výstavba haly se však ještě v roce 2004 zastavila a hrubá stavba je od té doby zakonzervována.

Podle nynějších plánů by malá aréna mohla začít fungovat a sloužit už v roce 2019. Odhadované náklady se mohou pohybovat řádově ve výši stovek milionů korun.

Společnost Bestsport, která vlastní a provozuje O2 arenu, nyní se stavebními společnostmi Metrostav a Syner podepsala smlouvu na dostavbu multifunkčního komplexu. Přilehne na stávající prstenec O2 areny z jižní strany, ladit s ní má i výškově. Na čtyřech podlažích nabídne celkovou plochu téměř 50 tisíc metrů čtverečních.

Po dostavbě bude objekt disponovat až 24 sály různých velikostí a sloužit jako moderní multifunkční centrum pro pořádání velkých mezinárodních kongresů i korporátních akcí. Největší sál s kapacitou až 4,5 tisíce osob bude rovněž využíván jako prostor pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních utkání.

Pro ilustraci: nedávno O2 arena hostila prestižní tenisový turnaj Laver Cup. Tenisté v čele s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem potřebovali rovněž tréninkovou halu. Provizorně byl proto před O2 arenou přistaven stan. Kdyby byla k dispozici malá aréna, mohly by tréninky probíhat v ní.

"O2 arena za posledních šest let fungování prokázala svoji schopnost úspěšně pořádat ty největší světové hudební nebo sportovní akce. Nyní chceme více využívat našich zkušeností a do Prahy dostat akce, které by k nám organizátoři rádi umístili, ale kvůli nedostatku odpovídajícího prostoru naše hlavní město vynechávají," říká Robert Schaffer, předseda představenstva a ředitel společnosti Bestsport.

Jednou z takových akcí může být například tenisový Turnaj mistryň. O Praze se spekuluje jako o hostitelském městě této každoroční akce.

 

Právě se děje

Další zprávy