O pětinu více sázek. Fortuna zvýšila zisk o třetinu

Petr Kučera Ekonomika Petr Kučera, Ekonomika
7. 11. 2013 8:52
Hlavním tahounem růstu je rozmach kurzového sázení po internetu a přes mobil.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sázkové společnosti Fortuna stoupl za letošní tři čtvrtletí zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) na 18,1 milionu eur (zhruba 466,5 milionu korun). V porovnání se stejným obdobím loňského roku je to nárůst o 36,2 procenta.

Celková výše přijatých sázek vzrostla o 21,3 procenta na 405,2 millionu eur. Předběžné neauditované konsolidované výsledky oznámil mluvčí společnosti Petr Šrain.

Celková výše hrubých výher, tedy rozdíl mezi přijatými sázkami a vyplacenými výhrami, vzrostla o 6,9 procenta na 83,4 milionu eur. Výraznější nárůst zaznamenaly hrubé výhry ze sportovního sázení po internetu - meziročně o 40,1 procenta na 36,2 milionu eur.

"Hlavním tahounem naší výkonnosti byl rozmach kurzového sázení po internetu a přes mobil, a to ve všech zemích, kde Fortuna působí," říká Radim Haluza, generální ředitel společnosti Fortuna Entertainment Group.

Hrubé výhry ze sázení na pobočkách klesly o 7,1 procenta na 41,9 milionu eur. Přijaté sázky z loterie dosáhly za prvních devět měsíců letošního roku hodnoty 11,1 milionu eur, hrubé výhry 5,3 milionu eur.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Působí v České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

 

Právě se děje

Další zprávy