O část Innogy se zajímá neznámý investor, v jeho hledáčku jsou i české aktivity

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
20. 4. 2018 11:50
O jakého zájemce jde, firma nezveřejnila. Už dříve oznámila, že prodává většinu akcií konkurenční firmě E.ON.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Innogy

Essen/Frankfurt - O některá aktiva německé energetické společnosti Innogy, včetně jejího podnikání v České republice, se zajímá investor.

Innogy dnes oznámila, že vyhověla žádosti o zpřístupnění vybraných informací, aby si mohl zájemce udělat kontrolu hospodaření firmy v ČR. O jakého zájemce jde, firma nezveřejnila.

Skupina Innogy zajišťuje v Česku dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby asi pro 1,7 milionu zákazníků. Skupina v tuzemsku zaměstnává přes 4000 lidí.

Německá energetická společnost RWE v současné době prodává 76,8 procenta akcií Innogy konkurenční firmě E.ON.

Innogy také uvedla, že obdržela nabídky týkající se aktivit v oblasti obnovitelných zdrojů, infrastruktury a maloobchodu. Jednání jsou teprve v počáteční fázi a zatím se nedá říci, zda a za jakých podmínek budou nabídky na jednotlivé aktivity předloženy.

Innogy v České republice provozuje asi 65 000 kilometrů distribučních sítí, šest podzemních zásobníků plynu, vyrábí teplo a elektřinu ve 14 provozech a patří mezi největší tuzemské prodejce stlačeného zemního plynu (CNG) ve vlastní celorepublikové síti CNG stanic. Podíl Innogy, která se dříve jmenovala RWE, na distribuci plynu v České republice činí zhruba 86 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy