Novým šéfredaktorem HN je Martin Jašminský

Ekonomika Ekonomika
26. 11. 2013 13:10
Společnost Economia vybrala nového šéfa Hospodářských novin.
Martin Jašminský
Martin Jašminský | Foto: Zuzana Šmajlerová

Praha - Novým šéfredaktorem Hospodářských novin se stane Martin Jašminský. S rozhodnutím vydavatelství Economia jmenovat dlouholetého člena vedení tohoto listu do jejich úplného čela v úterý seznámilo redaktory vedení firmy.

Martin Jašminský je uznávaný ekonomický novinář, který v posledních letech působil v HN jako zástupce šéfredaktora. Kromě vydavatelství Economia má také ve své kariéře zapsáno působení v Mafra, kde pracoval v Mladé frontě Dnes.

"Mám radost z toho, že můžu vést tým skvělých novinářů. Hospodářské noviny budou nadále svým čtenářům přinášet originální a relevantní informace z byznysu a politiky a upevňovat své postavení nejlepšího ekonomicky orientovaného deníku v Česku. Hospodářské noviny i ostatní tituly společnosti Economia jsou dobře připravené na změny, kterými mediální trh prochází," řekl Jašminský.

Hospodářské noviny jsou tak v poslední době třetím velkým papírovým titulem, který povede nová tvář. Před Jašminským byla jako nová šéfredaktorka Mf Dnes oznámena Sabina Slonková, Lidové noviny nově vede István Lekó.

Vydavatelství Economia nyní prochází významnou proměnou. Po první fázi restrukturalizace, během níž odešla z tohoto mediálního domu zhruba stovka zaměstnanců, nyní vrcholí přípravy na propojení s Centrum Holdings, kterou majitel Economie Zdeněk Bakala začlenil do svého mediálního portfolia.

Centrum je vydavatel deníku Aktuálně.cz a jeho redaktoři se do společného newsroomu v pražském Karlíně k redakcím Hospodářských novin, webu iHNed.cz nebo časopisům Ekonom a Respekt nastěhují v lednu.

Letošní rok je pro média mimořádně bouřlivý a také ekonomicky obtížný - a to bez ohledu na to, zda vydávají tištěná nebo elektronická, nebo mají televize či rádia.

Kromě proměny Bakalovy Economie, z níž se má stát jednoznačný lídr v ekonomickém zpravodajství, se o nejvíce změn stará nový majitel Mafry Andrej Babiš. Jako poslední plánovanou akvizici oznámil nákup sítě rádií, především nejposlouchanější stanice Rádio Impuls.

 

Právě se děje

Další zprávy