Novým majitelem Grandhotelu Pupp je finančník Hubáček, budovu čeká vylepšení

ČTK ČTK
4. 4. 2017 12:22
Jeden z nejstarších tradičních hotelů v Evropě čekají investice do zkvalitnění služeb, zejména do vybavení pokojů a rekonstrukce servisních částí. Začala už také rekonstrukce legendárního Becher ́s Baru, který je jedním ze společenských center karlovarského filmového festivalu.
Pupp.
Pupp. | Foto: trivago.cz

Karlovy Vary - Novým vlastníkem karlovarského Grandhotelu Pupp se stala společnost GHPCZ Invest Limited, která je součástí investiční skupiny Unicapital finančníka Pavla Hubáčka. Nový vlastník chystá do hotelu investovat, sdělil dnes mediální zástupce hotelu Marek Pražák.

Akcie hotelu koupil nový vlastník od společnosti PND Kyresan. Ta jej ve dvou vlnách ovládla v loňském roce, když nejprve získala akcie rozhodujících spolumajitelů Grandhotelu Pupp a následně vykoupila i zbylé podíly drobných akcionářů.

Jeden z nejstarších tradičních hotelů v Evropě čekají pod novým vlastníkem investice do zkvalitňování služeb, zejména do vybavení pokojů a rekonstrukce servisních částí hotelu.

Zahájena byla již také rekonstrukce legendárního Becher ́s Baru, který je jedním ze společenských center karlovarského filmového festivalu. "Zcela nový Becher ́s Bar plánujeme otevřít již v dubnu, tedy ještě před letošním 52. ročníkem tradičního filmového klání," uvedla ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová.

Pupp je totiž i spoluzakladatelem nadace Film-.Festival Karlovy Vary, která je pořadatelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a v Puppu také bydlí většina prominentních hostů festivalu včetně hollywoodských hvězd.

Ještě předchozí vlastník plánoval zapojit Grandhotel Pupp do dalších akvizic hotelů v Evropě. Tento plán má i nový vlastník. "Grandhotel Pupp je nejprestižnější tuzemskou značkou v hotelovém byznysu. Nyní jsme i dostatečně kapitálově silní na to, abychom ve spolupráci s vlastníkem postupně vytvořili hotelovou síť ve střední a východní Evropě," doplnila Andrea Pfeffer-Ferklová.

Společnost Grandhotel Pupp loni po majetkovém vstupu PND Kyresan navýšila své základní jmění o 306,6 milionu korun na celkových 459,9 milionu korun. V roce 2015 vytvořil hotel zisk 16 milionů korun.

Olomoucký finančník a investor Pavel Hubáček je mimo jiné majoritním vlastníkem české banky Creditas. Přes investiční skupinu Unicapital působí v energetice, zemědělství, developmentu a na finančních a kapitálových trzích.

 

Právě se děje

Další zprávy