Nový ministr Babiš mění náměstky pro daně i finance

ČTK ČTK
3. 2. 2014 15:28
Ladislava Minčiče nahradí Simona Hornochová, Miroslava Mateje pak Lukáš Wagenknecht
Simona Hornochová, nová náměstkyně pro daně.
Simona Hornochová, nová náměstkyně pro daně. | Foto: Komora daňových poradců ČR

Praha - Novým náměstkem ministra financí Andreje Babiše pro finance, audit a provoz se stal Lukáš Wagenknecht (35), který nahradil Miroslava Mateje. Novou náměstkyní pro daně se pak stala Simona Hornochová (40), ta nahradila Ladislava Minčiče.

Hornochová dosud působila v poradenské společnosti Ernst & Young a je členkou prezidia Komory daňových poradců.

Wagenknecht dosud působil v oblasti finančního řízení a auditu společností soukromého i veřejného sektoru. Několik let působil na pozici viceprezidenta Českého institutu interního auditu.

Cícer se přesouvá

Ministerstvo zároveň potvrdilo, že dosavadní ředitel Finančního analytického útvaru ministerstva financí Milan Cícer požádal ministra financí o převedení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových z rodinných důvodů k 9. únoru letošního roku. K 10. únoru pak na jeho místo nastoupí Libor Kazda, který donedávna působil jako vedoucí pobočky protikorupční policie v Plzni.

"Jsem rád, že pan Cícer zůstává ve struktuře resortu kvůli kontinuitě fungování FAÚ. Pan Kazda je zkušený odborník v boji proti finanční kriminalitě a bude pokračovat v úkolech, které má tento útvar na starost," uvedl Babiš.

 

Právě se děje

Další zprávy