Karlovarské centrum Varyáda mění majitele. Rozroste se

ČTK ČTK
27. 7. 2015 10:04
Nový majitel plánuje karlovarské nákupní centrum výrazně rozšířit na více než 120 nájemníků, tedy zhruba o polovinu.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Michaela Hasíková/Economia

Praha - Developer pražského Palladia, European Property Group, koupil další nákupní centrum, karlovarské centrum Varyáda. Cenu transakce firmy nezveřejnily. O prodeji informovala ČTK realitní poradenská společnost CBRE, která zastupovala prodávající Invesco Real Estate. Letos jde o páté prodané nákupní centrum v ČR.

Nákupní centrum Varyáda bylo otevřeno v březnu 2005 a nabízí přibližně 18 000 metrů čtverečních maloobchodních prostor obsazených hypermarketem Albert a dalšími 65 nájemci. European Property Group plánuje výrazně rozšířit nákupní centrum na více než 120 nájemníků. Varyádu obklopují obytné čtvrti a sportovní a volnočasová zařízení.

"Varyáda je patrně nejhodnotnějším regionálním maloobchodním centrem, které bude v České republice v roce 2015 prodáno. Díky nedávné revitalizaci kupující získává prosperující centrum s výraznou možností rozšíření," tvrdí Tomáš Jandík ze společnosti CBRE.

O maloobchodní nemovitosti v Česku je letos velký zájem. Svědčí o tom i předchozí transakce. Majitele už letos změnila také nákupní centra pražský Palladium, brněnský Campus Square, Futurum Kolín a Arkády Pankrác.

CBRE proto očekává, že právě maloobchodní sektor bude převažovat na českém investičním trhu v roce 2015. "Vzhledem k celkovému objemu investic, který má letos podle očekávání překročit 2,5 miliardy eur, je možné, že aktivita investorů bude větší než v předkrizovém roce 2007," uvedla CBRE.

 

Právě se děje

Další zprávy