Nový iPhone přijde do Česka za dva týdny, Apple už stanovil výchozí cenu

ČTK ČTK
8. 9. 2016 17:20
Operátoři konečnou cenu zatím neuvedli, Apple stanovil výchozí částku pro iPhone 7 s pamětí 32 GB na 21 190 korun, větší verze 7 Plus vyjde na nejméně 24 990 korun. Firma zároveň zlevnila iPhone 6S i 6SE o více než deset procent.
Foto: Reuters

Praha - Nový telefon iPhone 7 od společnosti Apple se začne v Česku prodávat 23. září, tedy týden po první vlně uvedení na 25 vybraných trhů. Cena bude zhruba stejná jako u předchozího modelu. S uvedením nového iPhonu počítají všichni tři tuzemští operátoři, vyplývá z jejich dnešních vyjádření pro ČTK.

Apple na svých českých stránkách stanovil výchozí cenu pro iPhone 7 s pamětí 32 GB na 21 190 korun, větší verze 7 Plus vyjde na nejméně 24 990 korun. Firma zároveň zlevnila iPhone 6S i 6SE o více než deset procent. Operátoři ceny ve své distribuci zatím nezveřejnili.

Konkurovat novému iPhonu budou vlajkové lodi značek Samsung, LG nebo Huawei. Například LG svůj model V20 představila jen několik hodin před Apple. Samsung nedávno pozastavil prodej svého nejnovějšího smartphonu Galaxy Note 7, potenciálního konkurenta iPhonu 7 Plus, když tak reagoval na zprávy o explozích a vzníceních několika těchto přístrojů a na problémy s jejich bateriemi.

iPhone 7 podle expertů neznamená žádnou revoluci, tu má přinést až řada 8. Přístroj je vybaven stereo sluchátky bez tradičního konektoru, je vodě odolný a má delší životnost baterie. Větší verze má fotoaparáty s dvěma čočkami a novým bleskem. Tlačítko "home" bude citlivé na sílu stlačení, takže výsledek stisknutí se bude lišit podle tlaku.

Telefony iPhone jsou klíčovým produktem Applu a na tržbách nejhodnotnější firmy světa se podílejí více než polovinou. V letošním prvním pololetí nicméně firma vykázala první pokles jejich prodeje od uvedení na trh v roce 2007.

Člověk, který vlastní iPhone 6, nemá moc důvodů přecházet na novější model, naopak přijde o jack na sluchátka, říká novinář Otakar Schön. | Video: Filip Horký
 

Právě se děje

Další zprávy