Novou ředitelkou finanční správy bude Tatjana Richterová

ČTK ČTK
21. 12. 2018 7:05
Novou ředitelkou Finanční správy ČR bude Tatjana Richterová. České televizi to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Richterová nahradí odcházejícího Martina Janečka k 28. prosinci, dosud byla jeho zástupkyní.
Tatjana Richterová.
Tatjana Richterová. | Foto: ČTK

Janeček na začátku listopadu požádal o odvolání, od ledna bude ředitelem Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.

Richterová funkci získala na základě výběrového řízení, kterého se podle ČT účastnili dva další kandidáti. Richterová by podle ministryně Schillerové měla pokračovat mimo jiné ve vyšším výběru daní a bude zodpovědná také za nastartování projektu on-line finančního úřadu. "To bude pro ni zcela zásadní úkol vedle výběru daní," řekla ČT Schillerová. Richterová přišla na generální ředitelství z Finančního úřadu pro hlavní město Praha, který vedla.

Finanční správa pod Janečkovým vedením čelila kritice kvůli údajnému nadužívání takzvaných zajišťovacích příkazů, kterými může blokovat majetek firem podezřelých z nezaplacení daně.

Kritiku nedávno vyvolal také postup Finančního úřadu pro Olomoucký kraj, který podle médií kvůli kontrole elektronické evidence tržeb vyzval k podání informací o svatební hostině téměř stovku novomanželů.

 

Právě se děje

Další zprávy