Nové uniformy pro armádu dodá Blažek, model se nemění

ČTK Kateřina Vokurková ČTK, Kateřina Vokurková
20. 3. 2014 11:20
Oděvní firma Blažek Praha má armádě do konce listopadu dodat 57 500 součástí stejnokroje za 36 milionů korun.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Nové uniformy pro českou armádu zajistí oděvní firma Blažek PrahaMinisterstvo obrany se společností uzavřelo ve středu smlouvu na 35,9 milionu korun. 

Blažek Praha má do konce listopadu armádě dodat 57 500 součástí stejnokroje, tedy blůz a kalhot v béžovém a zeleném odstínu v letní verzi.

Podoba uniforem se od těch dosavadních nijak nemění.

Oděvní dům Blažek Praha vyhrál druhou část veřejné zakázky po upravení původní nabídky. Ministerstvo oproti předchozímu zrušenému řízení ušetří tři miliony korun, aniž by slevilo ze svých požadavků.

Doplněného výběrového řízení se kromě vítězné firmy zúčastnily ještě společnosti Koutný. Prostějov a STV Group.

"Neslevili jsme z našich požadavků na kvalitu provedení stejnokrojů a v praxi jsme si ověřili správnost technických podmínek uvedených v zadávací dokumentaci stejně jako způsob posuzování technické dokumentace předložený jednotlivými uchazeči v rámci hodnocení jimi podaných nabídek," zhodnotil náměstek ministra obrany pro obranné akvizice Bohuslav Dvořák.

První část zakázky pro firmu Koutný

S prostějovskou firmou Koutný, která se řízení účastnila, armáda uzavřela loni v prosinci první část této zakázky. Na jejím základě letos v létě dodá uniformy v celoroční verzi za 28,8 milionu korun.

Druhá část na letní verzi uniforem byla zrušena kvůli nesplnění zadávacích podmínek. Ministerstvo obrany poté všechny účastníky vyzvalo k upravení nabídek.

Firma Koutný armádní uniformy zajišťovala i v předchozích letech. V roce 2010 dodala stejnokroje za 76,8 milionu korun, loni za 12 milionů korun. V letech 2011 a 2012 se polní stejnokroje v rámci vyhlášených veřejných zakázek nepodařilo nakoupit.

 

Právě se děje

Další zprávy