Video: Google chystá nové mapy. Městy půjde doslova prolétnout

Video Video
19. 5. 2022 13:35
Mapy od společnosti Google dostanou novou funkci, jejíž název zní „imerzivní (pohlcující) zobrazení“. Aplikaci se podařilo spojit miliardy snímků ze Street View a leteckých snímků, které nashromáždila v průběhu let, a vytvořit digitální model ulic, pamětihodností či restaurací.
Nové mapy od Google uživatele pohltí. Pohled na město se přiblíží skutečnosti. | Video: Aktuálně.cz/Google Maps

Funkce by měla pomoci uživatelům lépe se informovat o místech, kam se chystají vyrazit. Zobrazí se jim okolí a "pohyb" v ulicích je co nejvíce věrný skutečnosti.

"Řekněme, že plánujete cestu do Londýna a chcete zjistit, které památky stojí za to vidět a kde se najíst. Pomocí rychlého vyhledávání se můžete virtuálně vznést nad Westminster a zblízka si prohlédnout okolí a úžasnou architekturu míst, jako je Big Ben," tvrdí Miriam Danielová, viceprezidentka Map Google.

Časový posuvník dává možnost podívat se, jak oblast vypadá v různé denní době a za různého počasí. Uživatelé si mohou také prohlédnout interiér některých restaurací prostřednictvím propojeného leteckého pohledu a 360stupňového úhlu pohledu. 

Funkce pohlcujícího zobrazení bude letos spuštěna pro Los Angeles, Londýn, New York, San Francisco a Tokio. Potom začnou přibývat další města.

 

Právě se děje

Další zprávy