Nová televize Kinosvět láká na záhady, filmy i retro

ČTK ČTK
29. 9. 2014 10:18
Kinosvět TV zahájí celoplošné pozemní vysílání, už od loňska ji lze sledovat ve středních Čechách, na Mostecku nebo v kabelových a internetových sítích.
Foto: Thinkstock

Praha – Televizní stanice Kinosvět TV bude od dnešního večera dostupná v celoplošném pozemním vysílání. Dosud vysílala v Praze, Středočeském kraji a na Mostecku a v kabelových a internetových sítích. Provozovatel stanice, Československá filmová společnost, oznámil i programové změny, jako například celovečerní hrané filmy nebo podvečerní dětské pásmo Minisvět.

Kinosvět TV zahájí celoplošné pozemní vysílání v 19:30. "Kinosvět přichází s tím, o co mají diváci z věkové skupiny 15-54 let největší zájem. Tedy se záhadami a s celovečerními hranými a dokumentárními filmy," uvedl Leoš Pohl, jednatel skupiny Mediapoli, do níž televize patří.

Kinosvět divákům nabídne pravidelné programové bloky. V hlavním vysílacím času od 20:00 to bude hodinový pořad věnovaný historii, každé úterý odvysílá cestopis a ve středu pořad z oblasti vojenství. Čtvrtky se zaměří na záhady vesmíru a pátky na životní styl včetně vaření. O víkendu půjde to nejlepší z uplynulých dní.

Od pondělí do pátku bude Kinosvět vždy od 21:30 do 22:00 uvádět pořady trojice českých lovců záhad a tajemství Stanislava Motla, Arnošta Vašíčka a Otomara Dvořáka a filmy z archivu již zesnulého lovce záhad Ivana Mackerleho. Poté bude následovat celovečerní dokumentární nebo hraný film.

Vedle toho televize upozornila například na každodenní dopolední blok Retro, věnovaný české a československé historii, politice a kultuře. Po půlnoci do šesté ranní poběží pořady bez komentáře, jako například záznamy z evropských moří a z Atlantského oceánu, keňského safari, jihovýchodní Kréty nebo z pražského Václavského náměstí.

Stanice dokumentárních filmů Kinosvět TV vysílá od roku 2013 čtyřiadvacet hodin denně. Kromě rozšíření na celoplošné vysílání v regionální síti 7 společnosti Progress Digital se promění i vysílací formát na 16:9. Ode dneška bude rovněž každý den mezi 20:00 a 22:00 dostupná zákazníkům satelitní platformy Skylink.

Československou filmovou společnost před deseti lety založili Leoš Pohl a Jan Jurka. Vedle Kinosvět TV provozuje televizní stanice CS Film TV, CS mini TV a Horor Film TV. Ty jsou šířeny prostřednictvím kabelových satelitních a IPTV televizních sítí. Spolupodílí se na provozu Rádia Dechovka.

 

Právě se děje

Další zprávy