Nova spustí dva nové sportovní kanály. Stanice odvysílají Ligu mistrů i Bundesligu

ČTK ČTK
4. 8. 2021 14:41
Skupina Nova spustí 13. srpna dva nové sportovní kanály Nova Sport 3 a 4. Stanice budou mimo jiné vysílat Ligu mistrů UEFA, italskou Serii A, španělskou LaLigu a německou Bundesligu. Distribuční práva na tyto soutěže získala TV Nova díky novému partnerství se Saran Media Group. Uvedla to ve středu v tiskové zprávě.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Matej Slávik

"Klíčovým prvkem pro CME je produkce nejen atraktivního lokálního, ale také prémiového sportovního obsahu, což nás podle mého názoru v segmentu placených TV výrazně odlišuje. Získáním těchto práv jsme výrazně zlepšili pozici CME v České republice i na Slovensku, neboť budeme schopni našim divákům nabídnout jedny z nejatraktivnějších fotbalových zápasů na trhu," uvedl výkonný ředitel Didier Stoessel.

Na novinky se intenzivně připravuje i výrobní oddělení. Nova Sport chystá bohatý doprovodný program, který využije i nové zpravodajské studio a nejmodernější technologie. Zápasy Ligy mistrů UEFA budou doprovázet na stanicích Nova Sport 3 a Nova Sport 4 i velkoryse pojatá zápasová studia s fotbalovými experty.

"V novém studiovém komplexu, který brzy představíme, hrají sportovní zpravodajství a přenosy důležitou roli. Soustředíme se zde na propojení sportovních výsledků a aktualit s živým vysíláním v moderním pojetí designu a se špičkovým technologickým servisem," dodal kreativní ředitel Alan Záruba.

Na nové sportovní stanice se mohou diváci těšit v nabídce O2 TV, T-Mobile Czech Republic, Slovak Telekom a DIGI Slovakia. TV Nova zároveň jedná o distribuci Nova Sport 3 a 4 i s dalšími partnery.

Práva na vysílání domácí Fortuna ligy má do roku 2024 O2 TV, Česká televize pak vysílá MOL Cup, Fortuna Národní ligu, Evropskou ligu UEFA, Ligu národů UEFA a také MS ve fotbale v Kataru v příštím roce. Práva na další soutěž Premier League má do příštího roku Telly, od přespříští sezóny bude mít exkluzivitu satelitní platforma Skylink.

Kellner a Nova? Největší boháči se teď drží v šachu, to je špatná zpráva, říká Šlerka (video z roku 2019)

PPF získá nástroj, se kterým může efektivně ovlivňovat rozhodování státu v oblasti, ve které podniká, říká šéf Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy