Nova propouští. Končí i pořad Na Vlastní oči

Ekonomika Ekonomika
7. 11. 2013 16:10
Nova letos utrpěla značný propad tržeb, musí šetřit.

Praha - Vlastník televize Nova, společnost CME, naplňuje svá slova o chystaném propouštění. Zcela ruší tým i web agentury Mediafax. Zúží se i redakce dalších webů, které Nova spolu s televizními stanicemi provozuje. Informuje o tom server Mediář.cz.

Podle jeho informací jen dnes v souvislosti s těmito kroky dostalo výpověď přes dvacet lidí.

„V rámci implementace strategie CME probíhá postupný proces restrukturalizace společnosti s cílem zefektivnit procesy a zaměřit pozornost na klíčové ziskové činnosti. V online divizi skupiny Nova se budeme soustředit na nejvýnosnější projekty, s efektivně vynaloženými prostředky a klíčovými zaměstnanci, kteří nadále zajistí jejich fungování na vysoké úrovni," cituje server vyjádření společnosti.

Součástí úsporných opatření je i přerušení vysílání publicistického týdeníku Na vlastní oči, na příští rok se s ním nepočítá.

Mediář dále připomíná, že tyto kroky přicházejí nedlouho poté, co se vyměnil nejvyšší management Novy i jejího vlastníka CME. Po odchodu dlouholetého šéfa CME Adriana Sarbu a následně také generálního ředitele Novy Jana Andruška vedení skupiny převzali Christoph Mainusch a Michael Del Nin, vedením Novy pověřili bývalého programového ředitele stanice Davida Stogela.

Mainusch a Del Nin minulý týden představili čerstvé výsledky hospodaření CME i Novy, které označili za „nepřijatelné". Následně řekli, že CME letos propustí tisíc lidí a v budoucnu se budou soustředit hlavně na televizní aktivity. Podle ČTK skupina CME zaměstnává asi 4500 lidí, z toho Nova asi 650.

Nova letos utrpěla značný propad tržeb kvůli nové agresivní obchodní politice, tou přitom chtěla zastavit spirálu snižujících se cen a tak zajistit dostatečné příjmy v následujících letech. Vysoce zadlužená televizní skupina CME navíc oznámila, že pokud nedostane finanční injekci od svého polovičního majitele Time Warner, problémy s nedostatkem hotovosti mohou ohrozit splácení dluhu i samotný každodenní provoz, připomněl Mediář.

 

Právě se děje

Další zprávy