Obří pneumatikárna u Žatce začíná s testy. Plný provoz je stále nejistý, čas se krátí

Klikněte pro vstup do galerie
Obří pneumatikárna Nexen Tire Europe začala v továrně u Žatce testovat výrobní technologie na dokončených pracovištích. Výrobce pneumatik zaměstnává nyní přes 700 pracovníků, s plným provozem však ještě nezačal a někteří ze zaměstnanců už začali z firmy odcházet. Aktuálně.cz v prosinci informovalo, že lidé odcházejí například kvůli tomu, že jim vedení společnosti slíbilo výkonnostní odměny ve chvíli, kdy se výroba rozjede. To se zatím nestalo a někteří už na přidání nechtějí čekat. "Pokud někdo odchází kvůli mzdě, tak mu nemůžeme bránit," řekl Aktuálně.cz prezident Nexen Tire pro Evropu Eungyoung Lee s tím, že pracovníky přeplácet nehodlá.
Přesný termín otevření továrny mluvčí firmy Ivan Dzido neuvedl. Podle něj se nyní firma soustředí na dokončení stavby závodu. Po obdržení potřebných povolení začne zkušební provoz. (Archivní snímek ze stavby závodu z loňského roku.)
Plná výše přislíbené investiční pobídky je 3,6 miliardy korun. Aby ji firma dostala, musí podle Sivové celý investiční záměr realizovat do sedmi let od vydání rozhodnutí, tedy do roku 2023. (Archivní fotografie ze zahájení výstavby závodu  z roku 2015.)
Hlavní část náborové kampaně odstartovala začátkem roku 2017. Do konce letošního roku by firma mohla zaměstnávat přes 900 lidí. Počet lidí, kteří mezitím z firmy odešli, je podle Dzida zanedbatelný. (Archivní fotografie za stavby závodu z loňského roku.)
Foto: ČTK
ČTK ČTK
13. 2. 2019 12:16
Obří pneumatikárna Nexen Tire Europe začala v továrně u Žatce testovat výrobní technologie na dokončených pracovištích. Výrobce pneumatik zaměstnává nyní přes 700 pracovníků, s plným provozem však ještě nezačal a někteří ze zaměstnanců už začali z firmy odcházet. Aby firma dosáhla na slíbené miliardové investiční pobídky od vlády, musí se rozjet do prosince 2019.
 

Právě se děje

Další zprávy