Nemohli pracovat kvůli teroristům. Aldi nepromine ani hodinu

ČTK ČTK
20. 1. 2015 12:50
Zaměstnanci supermarketu ve francouzském městě Dammartin-en-Goële budou muset nahradit hodiny, které neodpracovali kvůli policejnímu zásahu proti teroristům.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Paříž - Zaměstnanci supermarketu Aldi ve francouzském městě Dammartin-en-Goële budou muset nahradit hodiny, které neodpracovali kvůli policejnímu zásahu proti teroristům. Bratři Kouachiové, kteří v pařížské redakci týdeníku Charlie Hebdo postříleli 7. ledna 12 lidí, se o dva dny později ukryli v průmyslové zóně v Dammartinu a policie proti nim celý den připravovala zásah.

Kouachiové byli sice v tiskárně, ale obklíčeno bylo celé město a zóna, kde se nachází také prodejna Aldi. Policie v 16:30, tedy krátce před zásahem proti bratrům, celý prostor evakuovala.

Čtyři zaměstnanci Aldi se kvůli bariérám do práce nedostali vůbec, celkem 15 lidí nemohlo ten ten den odpracovat celou sedmihodinovou směnu. Podnik hodiny zaznamenal jako neodpracované a očekává, že je lidé nahradí.

Zástupce zaměstnanců Laurence Moissard na to reagoval rozhořčeně a listu Le Parisien řekl: "Museli jsme z práce odejít kvůli bezpečnostním opatřením a oni nám to strhnou z pracovní doby. Asi jsme měli říci GIGN (zásahové jednotce) 'Počkejte, nemůžeme hned odejít, nemáme ještě svých sedm hodin'. A těm čtyřem, co se sem nedostali vůbec, strhnou celou směnu."

Vedení Aldi potvrdilo, že neodpracované hodiny se musejí nahradit. "Do práce do Dammartinu se kvůli dopravním překážkám nedostali čtyři lidé. Ti, kteří odešli dříve, nahradí hodiny v době, která jim bude vyhovovat. Pro některé je to i výhodné, protože byli na místě déle než obvykle a celý čas jim bude započítán.

Například jeden zaměstnanec byl na místě ve čtyři hodiny ráno a odešel při evakuaci v 16:23, takže se na jeho záznamech odpracované doby po odečtení pauz na jídlo objeví 11 hodin 23 minut," oznámilo vedení se vší vážností.

 

Právě se děje

Další zprávy