Vychytávky z Las Vegas: Zrcadlo počítající vrásky, robot krájící sýr i automatické WC

Jan Úšela Jan Úšela
Aktualizováno 18. 1. 2020 19:24
Minulý týden patřilo světové centrum hazardu moderním technologiím. Na tradičním veletrhu spotřební elektroniky CES, který je největší na světě, se v Las Vegas představovaly nejnovější mobily, televize, auta, ale i nejrůznější technické kuriozity. Na CES každoročně zavítá bezmála 200 tisíc účastníků a letos na něm vystavovalo 4,5 tisíce firem. Aktuálně.cz přináší přehled zajímavostí přímo z místa.
Foto: Jan Úšela

Mercedes ukázal auto ze světa Avatara

Německá značka luxusních aut na CESu předvedla zmenšený model svého konceptu Vision AVTR. Název elektromobilu je odvozen z hollywoodského sci-fi trháku Avatar, v jehož připravovaném druhém díle se má auto objevit.

Myšlenka, stojící za designem konceptu, rovněž odpovídá fiktivnímu světu snímku. V něm se avataři propojovali s přírodou. Ve vizi futuristického Mercedesu jde zase o spojení řidiče s vozem. S tím se posádka propojuje dotykem na středový panel, jenž má snímat veškeré životní funkce.

Interiér auta vibruje tempem lidského pulzu. Celkem 33 "šupin" na střeše, napodobujících těla plazů, má zase pomocí jakýchsi gest reagovat na dění v okolí vozu a předávat řidiči vizuální signály.

 

Právě se děje

Další zprávy