Supervýkonný mobil za rozumnou cenu? Nové Poco od Xiaomi na to jde zostra

Blahoslav Baťa Otakar Schön, Blahoslav Baťa
4. 5. 2022 10:00
Dříve levné značky telefonů začaly zdražovat a blíží se cenám Samsungu a Applu a to otevírá prostor pro útok. Xiaomi se o něj pokouší s herní značkou Poco a model F4 GT je zatím nejlevnější telefon s nejvyšším výkonem, jaký může mít telefon s Androidem.
Videorecenze telefonu Poco F4 GT od Xiaomi. | Video: Otakar Schön, Blahoslav Baťa

Ještě před zahájením prodeje měl redaktor Otakar Schön možnost otestovat tento model s vysunovacími magnetickými tlačítky pro ovládání her. "Vypadá elegantně a hlavně ne lacině. Kromě špičkového procesoru má Poco i další přednosti. V první řadě je to displej, AMOLED s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz a věrnými barvami," vypočítává klady recenzent.

Video i hry podle Schöna doplní telefon stereo zvukem ze čtveřice reproduktorů. Zákazníky láká Poco na nejvýkonnější procesor pro android, Snapdragon 8 Gen 1. Ten má o polovinu vyšší grafický výkon než loňský Snapdragon 888, takže na něm bude možné displej naplno využít nejen při prohlížení Twitteru, ale i ve hrách.

Výdrž baterie s kapacitou 4700 mAh by měla stačit na dva dny nenáročného používání nebo na celý den i s trochou hraní. "Vedle průměrných fotoaparátů se jako potenciální slabina může ukázat software, respektive doba vydávání bezpečnostních aktualizací," nachází při testu negativa redaktor.

 

Právě se děje

Další zprávy