Největší fotobanku ve střední Evropě koupil Karel Vágner

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
19. 1. 2015 11:27
Fond Genesis Capital prodal skupině CMG většinový podíl ve společnosti Profimedia.
Karel Vágner
Karel Vágner | Foto: Karel Vágner

Praha - Novým vlastníkem největší fotobanky ve střední Evropě Profimedia se stala skupina Scandal Media (SMG) podnikatele Karla Vágnera (syn stejnojmenného hudebníka - pozn. red.). Informoval o tom fond Genesis Capital, který skupině CMG prodal většinový podíl ve společnosti. Cena za transakci se podle týdeníku Euro pohybovala v řádech nižších stamilionů korun.

Společnost Profimedia je největší fotobanka ve střední Evropě a jednička na trhu v Česku i na Slovensku. Vznikla před 15 lety. Genesis Capital, jeden z největších správců fondů rozvojového kapitálu v ČR, do této firmy vstoupil v červnu 2010. Fotobanka, jejímž přímým vlastníkem bude nyní firma Megiedon, funguje například v Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku, Bulharsku, Rumunsku nebo na Ukrajině a chystá se také na polský trh. Vágner podle Eura chce, aby agentura rozvíjela zejména český a slovenský obsah.

Každý měsíc prodá Profimedia více než 20 000 snímků, celkem její databáze obsahuje přes 100 milionů fotografií. "Pravidelně zásobuje svými archivy 526 časopisů a novin v 11 zemích Evropy," uvedli zástupci Genesis Capital. V oblasti reklamy a grafického designu Profimedia spolupracuje s 300 reklamními agenturami.

V roce 2013 měla agentura zisk 12 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy