Nejodpovědnější obce? Letos Studénka a Otice

csr
6. 2. 2013 16:10
Hejtman Moravskoslezského kraje udělil ceny za společenskou odpovědnost
Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák předává Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost starostovi Otic Vladimíru Tancíkovi.
Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák předává Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost starostovi Otic Vladimíru Tancíkovi. | Foto: archiv

Rekordních 34 uchazečů se přihlásilo do čtvrtého ročníku soutěže o Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2012.

V kategorii obcí s rozšířenou působností zvítězilo město Studénka, mezi ostatními obcemi si vítěznou cenu odnesly Otice. Z firem, které mají do padesáti zaměstnanců, obsadila první místo DC VISION, s.r.o., v kategorii do 250 zaměstnanců zvítězila společnost Kateřinská Hotel, s.r.o.; Hotel Mercure Ostrava Center. Absolutním vítězem v kategorii firem nad 250 zaměstnanců se stala společnost OSRAM Česká republika, s.r.o.

Vítězové kategorie Podnikatelské subjekty převzali z rukou hejtmana kraje ocenění v podobě broušeného křišťálu autora Zdeňka Kunsta. „Těší mě, že se do letošního čtvrtého ročníku soutěže přihlásil rekordní počet uchazečů, což svědčí o tom, že stále větší množství firem a obcí přijímá společenskou zodpovědnost za součást své strategie. Věřím, že v příštím roce soutěž osloví ještě větší okruh zájemců, kterým není tato problematika lhostejná," uvedl hejtman kraje Miroslav Novák.

Soutěž, která se koná od roku 2008, byla letos nově rozdělena do dvou hlavních kategorií Podnikatelské subjekty a Obce, kategorie byly dále rozčleněny podle počtu zaměstnanců a působnosti obcí. Hodnotící komise u soutěžících posuzovala řadu sociálních, environmentálních i ekonomických ukazatelů. Zaměřila se mimo jiné na jejich vztah k okolí a jeho sociálním potřebám, podporu sociálně ohrožených skupin, handicapovaných i osob se změněnou pracovní schopností.

 

Právě se děje

Další zprávy