Nejlepší začátek léta za posledních deset let, tvrdí Italové

ČTK ČTK
2. 8. 2015 7:51
Italská letoviska na 8000 kilometrů dlouhém italském pobřeží hlásí za červen a červenec nárůst počtu turistů o 30 procent.
Na pláži
Na pláži | Foto: Aktuálně.cz

Řím - Italské letní rezorty zažívají nejlepší začátek letní sezony za poslední desetiletí. Letoviska na 8000 kilometrů dlouhém italském pobřeží hlásí za červen a červenec nárůst počtu turistů o 30 procent a podle asociace italských provozovatelů rezortů FIPE byly první dva měsíce roku nejlepší za desetiletí.

Roste hlavně počet zahraničních turistů, vlna veder však láká i domácí turisty. Na italské pláže vyrazilo hodně zahraničních turistů kvůli krizi v Řecku a nejistá ekonomická situace v Itálii také přiměla velkou část Italů, aby dali přednost domácí dovolené.

Z růstu těží hlavně Sicílie a Kampánie. Následují Toskánsko, Abruzzy, Liguria a Apulie. Ze zahraniční turistů se zvýšil zájem o dovolenou v Itálii mezi Rusy a Číňany, ale také Američany, Brity a Němci.

Podnikatelé v cestovním ruchu čekají další růst i v srpnu, kdy vyráží na dovolenou většina Italů. Velká část jich však navzdory známkách mírného oživení po sedmi letech krize plánuje levnou dovolenou.

Podle studie výzkumného ústavu Ixe zhruba 59 procent Italů hodlá za dovolenou utratit nejvýše 500 eur (13 500 korun) na osobu a třetina mezi 500 až 1000 eury, uvedla agentura APA.

 

Právě se děje

Další zprávy