Za 200 korun vyhrál 947 tisíc. Nejlepší "brazilské" tikety

Za 200 korun vyhrál 947 tisíc. Nejlepší "brazilské" tikety
Opravdový mistrovský kus se povedl sázejícímu z Ostravy, který za 200 vsazených korun vyhrál u Tipsportu 947 tisíc, když trefil například překvapivé prohry evropských favoritů ve skupině D. Především trefená výhra Kostariky nad Itálií v kurzu 6,7:1 je velmi cenná. I tento tiket ukazuje, že bez štěstí to nejde. Portugalci v zápase s USA vyrovnali až v čase 90+5 a Nigérie Bosnu porazila i proto, že rozhodčí neuznal regulérní gól Edina Džeka.
Netradiční sázku proměnil v zisk přesahující sto tisíc korun sázející v jedné z pražských poboček Chance. Vybral tři muže zápasu, vsadil na ně 2624 korun, trefil je a vybral 114 800 korun.
Fortuna hlásí nejvyšší výhru jednoho člověka ve výši 2,23 milionu korun. Šlo o sázejícího, který na zápas Belgie - Rusko vsadil celkem pět tiketů (4x za 250 tisíc a jednou za sto tisíc). Belgie, jejíž výhru tipoval, vstřelila jediný gól utkání až v 88. minutě.
Foto: Reuters
Jiří Hovorka Jiří Hovorka
Aktualizováno 27. 6. 2014 15:20
Na právě probíhající fotbalové mistrovství prosázíme více jak miliardu korun, zhruba stejně jako na olympiádu v Soči a hokejové mistrovství dohromady.

Praha – Češi už na fotbalové mistrovství světa v Brazílii prosázeli takřka miliardu. Sázkové kanceláře jsou po odehraných základních skupinách spokojené.

„Registrujeme přijaté sázky v hodnotě zhruba 390 milionů korun,“ hlásí zatím nejlepší výsledek tuzemských sázkových kanceláří mluvčí Fortuny Martin Lánský. Druhý Tipsport zatím za 48 odehraných utkání nabral 350 milionů korun a Chance dalších 120 milionů.

Jen u tří největších sázkových kanceláří tedy Češi prosázeli na brazilské mistrovství zatím 860 milionů korun. Na jeden zápas mistrovství tak kanceláře vyberou od sázejících zhruba 19 milionů korun.

„Pohybujeme se v řádech desítek milionů,“ dodává za společnost Sazka Bet mluvčí Václav Friedmann. Podle něj bude objem přijatých sázek nyní klesat. „Vzhledem k tomu, že nyní již nastanou vyřazovací boje a také očekáváme úbytek klientů na našem webu z důvodu dovolených, tak neočekáváme stejnou cifru v druhé půlce turnaje,“ říká.

S úspěšností sázkařů je to jako na houpačce. „Jen v posledním týdnu jsme vypláceli pět výher přes milion korun a výher nad 100 tisíc bylo kolem 50. Nicméně výpadek Anglie, Španělska, Portugalska a Itálie poslal desítky tisíc tiketů tak říkajíc do autu,“ dodává Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu. Fortuna hlásí 110 výher přesahujících hranici 100 tisíc korun.

„Nejsázenějším utkáním byl duel Německo vs. Ghana s celkovými vklady téměř 15 milionů korun,“ dodává Lánský za Fortunu.

Nejlepší tiket: za 200 korun 947 tisíc

Nejúspěšnější tiket podal sázející v jedné z ostravských poboček Tipsportu. Za 200 vsazených korun vyhrál 947 tisíc, když trefil například překvapivé prohry evropských favoritů ve skupině D. Především správně tipnutá výhra Kostariky nad Itálií v kurzu 6,7:1 je velmi cenná.

I tento tiket ukazuje, že bez štěstí to nejde. Portugalci v zápase s USA vyrovnali až v čase 90+5 a Nigérie Bosnu porazila i proto, že rozhodčí neuznal regulérní gól Edina Džeka.

Nejúspěšnější tikety si prohlédnete, když rozkliknete úvodní obrázek tohoto textu.

Jako olympiáda a hokejové mistrovství dohromady

Pro osmifinálové duely, které se začnou hrát od soboty, bookmakeři Fortuny i Tipsportu odhadují stejnou osmičku postupujících. Podle nich do čtvrtfinále postoupí: Brazílie, Kolumbie, Nizozemsko, Kostarika, Francie, Argentina, Německo a Belgie.

U Fortuny dá tato osmička postupujících při sázce právě na postup kurz 12,02, u Tipsportu 11,43 a u Chance 13,08. Znamená to, že například v Chanci by vsazená stokoruna mohla, pokud by nedošlo k překvapení, vynést 1308 korun.

„Ze základních skupin na úkor velkých favoritů postoupilo hned několik podceňovaných týmů a myslím, že i v prvním kole vyřazovací části se nějaké to překvapení narodí. Brazílie je samozřejmě jasný favorit, ale Chilané dokázali vyřadit úřadující šampiony ze Španělska, a pokud dokážou eliminovat Neymara, klidně mohou Brazilce přehrát. Chile je pro mě i přes těžké osmifinále největší černý kůň mistrovství,“ uvedl například Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuna.

Sázkové kanceláře mají letos skvělý rok. Na zimní olympiádu v Soči u nich Češi prosázeli 800 milionů korun, na hokejové mistrovství světa dalších 600 milionů korun. A právě probíhající fotbalové mistrovství přinese zhruba jednou tolik, co přinesly obě tyto akce dohromady.

 

Právě se děje

Další zprávy