Spořicí účty mají novou jedničku. Projděte si aktuální přehled nejvyšších úroků

Petr Kučera Petr Kučera
3. 9. 2018 6:33
Nejvýhodnější spořicí účty jsou spíše jednookými králi mezi slepými. Zvláště když vezmeme v úvahu nedávno znovu probuzenou inflaci.

Equa bank

Equa bank
Equa bank | Foto: Equa bank

Žebříček nejlepších spořicích účtů s (mírně) komplikovanějšími podmínkami nově těsně vede Equa bank díky tomu, že v srpnu vylepšila podmínky.

Celkovým úrokem až jedno procento (jen na vklady do 200 tisíc) se nyní spořicí účet Hit od Equa bank vyrovná Air Bank, navíc na bonusovou sazbu lze dosáhnout snadněji - stačí alespoň třikrát v měsíci zaplatit kartou Equa bank u obchodníků. Dodejme, že běžný účet od této banky je bez poplatků.

Když podmínku v daném měsíci nesplníte, klesá úrok na 0,2 procenta. Stejný úrok Equa dává i na vklady nad 200 tisíc - už tedy bez bonusu. Případné vklady nad deset milionů (dosud to bylo nad tři) jsou úročeny už jen sazbou 0,01 procenta.

Když do Equa bank uložíte sto tisíc, získáte za rok podle výpočtu serveru Finparáda.cz zhruba 853 korun navíc (po odečtení daně, ale bez započtení inflace).

Equa bank od září zrušila alternativní podmínku, jak na bonusovou sazbu dosáhnout. Dosud platilo, že místo alespoň tří plateb kartou stačilo, když na běžný účet přišlo v daném měsíci alespoň 10 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy