Nejlepší inzeráty na úřadech práce. Podívejte se, jak firmy hledají šéfy za statisíce

Iva Špačková Iva Špačková
19. 7. 2017 6:45
Nemusíte být inženýr ani magistr, abyste mohli šéfovat lidem ve velkých firmám. Musíte hlavně něco umět - a pak vám stačí ukončit školu jako bakalář. Ukazuje to analýza nejlukrativnějších nabídek zaměstnání inzerovaných přes úřady práce. Splnili byste podmínky firem nabízejících práci za více než 100 tisíc měsíčně?
Foto: Portál MPSV

Redakce Aktuálně.cz se na nejlukrativnější inzeráty zaměřila poté, co v dřívějším textu analyzovala naopak nejhůře placené práce. Z porovnání obou pólů pracovního trhu vyplývá zajímavá věc: Zatímco inzeráty s platem do 20 000 Kč měsíčně překypují tím, co vše musí uchazeč umět a doložit, tak inzeráty s nejvyššími platy jsou mnohem stručnější a na první pohled toho nevyžadují zdaleka tolik.

Zatímco například na mzdu manažera za 15 000 Kč musíte mít plnohodnotné vysokoškolské vzdělání, na místo šéfa obchodu Microsoftu za čtvrt milionu měsíčně vám stačí jen bakalářský titul.

Pro firmy nabízející vysoké výdělky je totiž důležité hlavně to, zda svou práci umíte. Tedy víte, co je důležité, umíte komunikovat s lidmi napříč firmou a obory, dokážete najít správný směr, oddělit klíčové věci od nepodstatných, vytyčit cíl a nadchnout pro něj podřízené. A když to umíte, jsou ochotny vám za to dobře zaplatit. 

Podívejte se na deset nejlukrativnějších pozic, které jsme napříč obory vybrali. Zajímavým detailem je to, že u těchto výdělků by člověk předpokládal, že na nějakém desetitisíci už nesejde, nicméně limit horní hranice je občas uveden s přesností na desetikoruny (viz obrázek, plat 150 000-203 790 Kč)

 

Právě se děje

Další zprávy