Nejlepší inzeráty na úřadech práce. Podívejte se, jak firmy hledají šéfy za statisíce

Iva Špačková Iva Špačková
19. 7. 2017 6:45
Nemusíte být inženýr ani magistr, abyste mohli šéfovat lidem ve velkých firmám. Musíte hlavně něco umět - a pak vám stačí ukončit školu jako bakalář. Ukazuje to analýza nejlukrativnějších nabídek zaměstnání inzerovaných přes úřady práce. Splnili byste podmínky firem nabízejících práci za více než 100 tisíc měsíčně?
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČTK

Úřady práce nyní nabízejí prostřednictvím Integrovaného portálu MPSV téměř 160 000 volných míst. Drtivá většina (96 procent) láká uchazeče na mzdu nižší než je celostátní průměr (27 889 korun podle ČSÚ za první čtvrtletí), přesto zde najdeme i desítky inzerátů nabízejících výdělky převyšující 100 000 korun měsíčně. V polovině července jich bylo 83, z toho devět láká na více než 200 000 korun.

Téměř polovina takových pozic je z oboru informačních technologií (IT), velké zastoupení mají také výroba (hlavně autoprůmysl), logistika a obchod. Výdělky nad 100 000 korun se však týkají i lékařů, personalistů, lektorů (hlavně takzvaných měkkých dovedností) či pracovníků výzkumu a vývoje.

Firmy umisťují lukrativní nabídky na úřady práce například i proto, že než zaměstnají cizince, musí volné místo nabídnout nejdříve českému občanovi. Teprve když se vhodný český uchazeč nepřihlásí, může firma nabídnout místo cizinci.

 

Právě se děje

Další zprávy