Nejlepší cihlové stavby světa. Podívejte se na výsledky soutěže

Nejlepší cihlové stavby světa. Podívejte se na výsledky soutěže
Majitel a zadavatel zakázky chtěl, aby byl rozdělený na soukromý byt a kancelář. Speciálním požadavkem bylo podle architekta Davida Lorente Ibaneze zachování oblíbeného místa pro jeho matku, které je součástí terasy.
Druhou z hlavních cen a vítězství v kategorii Speciální řešení získal pasivní a energeticky úsporný Dům 2226 v rakouském městě Lustenau. V celém domě není ani jedna ventilace, klimatizace nebo vytápění. Přesto zvolený koncept dokáže uvnitř domu udržet teplotu mezi 22 až 26 stupni, od čehož se odvozuje i jeho název.
Podle architekta Deitmara Eberleho (společnost Bauschlager Eberle) není tento dům jen experimentálním prototypem, stavět se bude také v Berlíně, Curychu a Hamburku.
Vítěz kategorie obytných domů se nachází ve vietnamském městě Da Nang, autorem jsou architekti ze studia Tropical Space. Jeho název - Termití dům - vystihuje to, jak zvenku vypadá.
Foto: Wieneberger Brick Award
Petr Zenkner Ekonomika Petr Zenkner, Ekonomika
21. 5. 2016 11:58
Mezinárodní porota soutěže Wieneberger Brick Award vybrala nejlepší domy postavené z cihel. O ocenění se ucházelo 600 projektů.
 

Právě se děje

Další zprávy