Nejlepší bankou roku je ČSOB, zjistila soutěž

ČTK ČTK
10. 9. 2013 12:58
Klientsky nejpřívětivější je Sberbank, z pojišťoven bodovaly Allianz a Kooperativa
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Praha - Vítězem soutěže Nejlepší banka roku 2013 se stala ČSOB. Po porovnání více než 200 kritérií předstihla 21 konkurenčních bankovních domů. Klientsky nejpřívětivější bankou se poprvé stala Sberbank.

Nejlepší životní pojišťovnou roku 2013 byla vyhodnocena Allianz, neživotnímu pojištění kraluje Kooperativa.

Vyhlašovatelem výzkumu Nejlepší banka 2013 a Nejlepší pojišťovna 2013 jsou Hospodářské noviny.

Finanční ústavy se hodnotily z pohledu klienta i akcionáře. Analytici sledovali cenové parametry, šíři produktové nabídky, dostupnost, komunikaci, celkový přístup ke klientovi i hospodářské výsledky, které dokládají finanční stabilitu společnosti. ČSOB mezi bankami zvítězila v součtu obou pohledů.

"Letošní vítězná banka ČSOB vynikala zejména výbornými ekonomickými výsledky. V rentabilitě či kvalitě aktiv vykazovala vůbec nejlepší hodnoty ze všech sledovaných bank. Z pohledu klienta získala ČSOB vysoké hodnocení za širokou nabídku produktů a služeb," uvedl Ondřej Pivoňka, analytik společnosti Datank, která výzkum uskutečnila

V samostatné kategorii Bankovní inovátor 2013 veřejnost v on-line hlasování vybrala Fio banku s její bezkontaktní platební kartou. O tom, že bezkontaktní platební styk veřejnost zaujal, svědčí také druhé místo, které obsadila GE Money Bank s bezkontaktním placením prostřednictvím mobilního telefonu.

Pojišťovacím inovátorem 2013 byla zvolena pojišťovna Uniqa s autopojištěním, které se aktivně zapojuje do řešení nouzových situací. Nárazové čidlo zabudované uvnitř automobilu umožňuje přenášet okamžitě informace o kritické situaci vozidla na dispečink asistenční služby, který bezodkladně organizuje pomoc.

Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovnou je Komerční pojišťovna, v kategorii neživotních pojištění stejné ocenění získala Česká pojišťovna.

Nejlepší banka 2013: 1. ČSOB 2. Komerční banka 3. Česká spořitelna

Nejlepší životní pojišťovna 2013: 1. Allianz 2. Komerční pojišťovna 3. Generali

Nejlepší neživotní pojišťovna 2013:1. Kooperativa 2. Česká pojišťovna 3. Allianz

 

Právě se děje

Další zprávy