K nejbohatším lidem světa patří i osm Čechů. V čele zůstal Kellner, Babiš si pohoršil

Ekonomika Ekonomika
7. 4. 2020 17:27
Oproti loňsku svět "zchudl" o 58 dolarových miliardářů. Zatímco loni jich americký časopis Forbes napočítal 2 153, letos k 18. březnu, kdy výčet dokončoval, došel k číslu 2095. Osmička Čechů, která se na seznam dostala i loni, z něj ale nevypadla. Prvenství si mezi nejbohatšími Čechy dál drží majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner.
Foto: ČTK

Radovan Vítek

Na 451. místě skončil v seznamu nejbohatších lidí světa Radovan Vítek. Jmění českého realitního magnáta se odhaduje na čtyři miliardy dolarů (100 miliard korun), v roce 2019 šlo o 3,5 miliardy dolarů. Loni v březnu se dělil o o 617. místo ve světovém žebříčku s premiérem Andrejem Babišem.

Vítek ovládá realitní skupinu CPI Property Group, v níž drží 87,8 procenta. Společnost patří k největším realitním investorům v Česku, je jedním z největších tuzemských majitelů maloobchodních ploch. Patří jí například pražské obchodní a administrativní komplexy Quadrio, Zlatý Anděl a Centrum Fénix nebo plzeňská Olympia. Skupina působí i v zahraničí. 

Minulý měsíc se Vítkova CPI Property Group dohodla s vydavatelstvím Mladá fronta, že mu poskytne úvěrové financování a v rámci insolvenčního řízení ji chce převzít. 

 

Právě se děje

Další zprávy