K nejbohatším lidem světa patří i osm Čechů. V čele zůstal Kellner, Babiš si pohoršil

Ekonomika Ekonomika
7. 4. 2020 17:27
Oproti loňsku svět "zchudl" o 58 dolarových miliardářů. Zatímco loni jich americký časopis Forbes napočítal 2 153, letos k 18. březnu, kdy výčet dokončoval, došel k číslu 2095. Osmička Čechů, která se na seznam dostala i loni, z něj ale nevypadla. Prvenství si mezi nejbohatšími Čechy dál drží majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner.
Daniel Křetínský
Daniel Křetínský | Foto: ČTK

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský je podle v úterý zveřejného seznamu časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem, celkově mu připadlo 565. místo. Křetínského majetek se odhaduje na 3,4 miliardy dolarů (85 miliard korun), loni se jednalo o 2,9 miliardy dolarů. V žebříčku z loňské jara byl pátým nejbohatším Čechem.

Křetínský vydělává na médiích, energetice i sportu. Největší položkou na seznamu jeho majetku je Energetický a průmyslový holding (EPH).

Drží také poloviční podíl v Czech Media Invest (CMI). Ta je prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech News Center předním mediálním domem, který vlastní některá média například v ČR (např. Reflex, Evropa2) a ve Francii (např. Elle). Křetínský také zastává pozici předsedy představenstva AC Sparta Praha fotbal.

 

Právě se děje

Další zprávy