K nejbohatším lidem světa patří i osm Čechů. V čele zůstal Kellner, Babiš si pohoršil

Ekonomika Ekonomika
7. 4. 2020 17:27
Oproti loňsku svět "zchudl" o 58 dolarových miliardářů. Zatímco loni jich americký časopis Forbes napočítal 2 153, letos k 18. březnu, kdy výčet dokončoval, došel k číslu 2095. Osmička Čechů, která se na seznam dostala i loni, z něj ale nevypadla. Prvenství si mezi nejbohatšími Čechy dál drží majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner.
Foto: KKCG

Karel Komárek

Pětici nejzámožnějších Čechů uzavírá Karel Komárek s majetkem za 3,1 miliardy dolarů (77,5 miliardy korun). Na stejnou částku se odhadoval jeho majetek i loni, to mu ovšem mezi Čechy připadlo čtvrté místo před Křetínským.

Byznys vlastníka impéria KKCG sice posílil, ovšem koronavirový propad na burze se týkal i řecké loterijní společnosti OPAP, kde drží největší podíl. Ve světovém žebříčku mu náleží 648. místo.

KCG zahrnuje celou řadu společností, které působí v oblasti energetiky, v loterijním byznysu, cestovním ruchu nebo informačních technologiích. Jde například o MND Group (zabývá se průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu i obchodem s energiemi v ČR a v dalších zemích) nebo Sazka Group (mimo jiné zahrnuje největší českou loterijní firmu Sazka spolu s mobilním operátorem Sazka Mobil či podíl v rakouských Casinos  Austria).

 

Právě se děje

Další zprávy