Miliardář Kunovský slaví jubileum. Podívejte, jak developer budoval své impérium

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
22. 11. 2021 14:25
Miliardář a majitel developerského gigantu Central Group Dušan Kunovský slaví padesáté narozeniny. Jeho firma, která ho vystřelila mezi nejbohatší Čechy, od poloviny 90. let minulého století vyrostla z malé firmy zabývající se výstavbou sítí nebo obchodem s pozemky v největšího stavitele bytů v Česku. Podívejte se, co vše má tento podnikatel pod kontrolou.
Dušan Kunovský
Dušan Kunovský | Foto: Aktuálně.cz

Kunovský sice pochází z rodiny stavařů a jeho matka vystudovala architekturu, původně ale směřoval do jiného oboru. Absolvoval pražskou právnickou fakultu a studium zakončil v britské Cambridgi, kde pobýval díky stipendiu prince Charlese.

  • "Jenže když jsem se vrátil do Prahy a nastoupil do advokátní kanceláře, zjistil jsem, že mě to nebaví. Jen dohadování, kdy člověk nic netvoří, nevyrábí. Rodiče jsou stavbaři, máma vystudovala architekturu, tak jsem si říkal, že tohle by mohlo být zajímavé," vzpomínal později na rozhodování o budoucí kariéře.

Zárodkem dnešní Central Group byla malá kancelář, založená v roce 1994, která se zabývala přípravou pozemků na stavbu rodinných domů. Brzy se k tomu přidala také výstavba, nejprve rodinných a později menších bytových domů. 

 

Právě se děje

Další zprávy