Babiš zbohatl, Kellner naopak. Klub nejbohatších Čechů letos přijal několik nováčků

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
17. 10. 2020 17:48
Kellner, Vítek, Křetínský, Babiš a Komárek - ani koronavirová pandemie nezahýbala s prvními pozicemi nejbohatších Čechů, na kterých se již tradičně umisťují zmiňovaná jména. Například majitel skupiny PPF Petr Kellner si ale oproti loňsku pohoršil o 57 miliard korun. Ukazuje to žebříček časopisu Forbes, který každoročně sestavuje stovku Čechů s největším majetkem. Letos je v něm i několik nováčků.

Na následujících kartách najdete první desítku pozic žebříčku. 

Na celý přehled magazínu Forbes, který ukazuje stovku nejbohatších lidí Česka roku 2020, se můžete podívat zde miliardari.forbes.cz, stejně jako na seznam nejbohatších lidí světa.

Karel Komárek.
Karel Komárek. | Foto: KKCG

Karel Komárek

  • Výše majetku: 71 miliard korun
  • Hlavní firma: KKCG

Z třetí na pátou příčku spadl v seznamu nejbohatších lidí Česka 2020 Karel Komárek, i přestože hodnota jeho majetku zůstala stejná.

Investiční skupina KKCG zastřešuje přes třicet firem. Patří do ní MND Group (zabývá se průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu i obchodem s energiemi v ČR a v dalších zemích) či Sazka Group. 

Komárkův majetek je ale velice rozmanitý a nezaměřuje se jen na oblasti hazardu a těžby, se kterou původně v rámci firmy Moravské naftové doly začínal. Firma KKCG do nedávna podnikala prostřednictvím CK Fischer také v cestovním ruchu, realitách či v IT. V posledních letech skupina investuje do biotechnologií (společnost Medicem) a vstoupila i na trh s nemovitostmi.

 

Právě se děje

Další zprávy