Babiš zbohatl, Kellner naopak. Klub nejbohatších Čechů letos přijal několik nováčků

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
17. 10. 2020 17:48
Kellner, Vítek, Křetínský, Babiš a Komárek - ani koronavirová pandemie nezahýbala s prvními pozicemi nejbohatších Čechů, na kterých se již tradičně umisťují zmiňovaná jména. Například majitel skupiny PPF Petr Kellner si ale oproti loňsku pohoršil o 57 miliard korun. Ukazuje to žebříček časopisu Forbes, který každoročně sestavuje stovku Čechů s největším majetkem. Letos je v něm i několik nováčků.

Na následujících kartách najdete první desítku pozic žebříčku. 

Na celý přehled magazínu Forbes, který ukazuje stovku nejbohatších lidí Česka roku 2020, se můžete podívat zde miliardari.forbes.cz, stejně jako na seznam nejbohatších lidí světa.

Výroční zpráva společnosti PPF za rok 2018 s aktuálními fotkami nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.
Výroční zpráva společnosti PPF za rok 2018 s aktuálními fotkami nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. | Foto: Aktuálně.cz

Petr Kellner

  • Výše majetku: 293 miliard korun
  • Hlavní firma: PPF

Pozici nejbohatšího Čecha si i v roce 2020 udržel Petr Kellner. Pandemie koronaviru ale podle časopisu Forbes zasadila ve srovnání s ostatními nejbohatšími Čechy jeho podnikání nejtěžší ránu. Oproti loňskému žebříčku Kellner zchudl o 57 miliard. Na svědomí to má černé první pololetí jeho finanční skupiny Home Credit, která prodělala 690 milionů eur.

Kellnerova investiční společnost PPF je čerstvým vlastníkem společnosti Central European Media Enterprises (CME), pod kterou v Česku spadá televize Nova. 

Skupina PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe a její portfolio zahrnuje kromě zmiňované CME a firmy Home Credit například dále PPF banku, O2 (telekomunikace) či Škodu Transportation (dopravní strojírenství).

 

Právě se děje

Další zprávy