Jak vydělat na Airbnb? Klíčová je lokalita, rizikem jsou úřady a nenávist sousedů

Sandro Elčić
27. 9. 2018 6:14
Svět krátkodobého ubytování v soukromí reprezentovaný zejména platformou Airbnb není už dávno "sdílenou ekonomikou", ale tvrdým byznysem v právním pološeru, zato s pozoruhodnými výdělky. On-line deník Aktuálně.cz přináší přehled tipů, jak na pronájmech vydělat, spolu s podmínkami, které musí zájemci splnit, aby neměli brzy nepříjemnou návštěvu z úřadů.
Je to trošku jako tik. Ti, na které se hned ráno nedostalo, chodí každých pět minut k přístroji a zkouší, jestli se třeba pár pořadových čísel neuvolnilo. Většinou marně.
Je to trošku jako tik. Ti, na které se hned ráno nedostalo, chodí každých pět minut k přístroji a zkouší, jestli se třeba pár pořadových čísel neuvolnilo. Většinou marně. | Foto: Ondřej Besperát

Povinnosti - V.

  • Přihlašování cizinců na policii

Do tří dnů od okamžiku ubytování je pronajímatel povinen nahlásit každého cizince na cizineckou policii. Nahlášení je možné provést elektronicky, avšak s touto povinností se pojí také nutnost vést domovní knihu v tištěné podobě. Ta by měla obsahovat také podpis každého ubytovaného cizince.

 

Právě se děje

Další zprávy