Nadace získala v aukci 3/4 milionu, dražilo se i víno

Tereza Holanová Tereza Holanová
20. 11. 2011 17:22
Výtěžek z dražby večeře s Vieweghem nebo golfu s Ebenem půjde na charitu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Golf s Markem Ebenem se vydražil za 31 tisíc korun, poukaz na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, který zahrnuje luxusní ubytování a vstupenku na večírky, za 53 tisíc korun.

Celkem Nadace VIA a Jihomoravská komunitní nadace v aukci získaly 760 tisíc korun. Tyto peníze poputují na dobročinné účely.

Dražila se večeře s Vieweghem i podepsaná raketa

Kromě golfu se známým hercem se dražila například večeře s Michalem Vieweghem, po které autor načrtne svému společníkovi literární portrét, a to za 12 tisíc korun.

Dvouhru s jedním z nejlepších českých tenistů Karlem Nováčkem spolu s raketou, na niž se podepsal další úspěšný sportovec Mats Wilander, dražitelé ocenili na 30 tisíc korun.

Za kytaru od Františka Furcha, na kterou hrála a kterou podepsala zpěvačka Suzanne Vega, zájemce zaplatil 23 tisíc korun. Příležitost startovat v rámci závodu Prague International Marathon z první řady s nejlepšími světovými závodníky, kam se lze běžně dostat pouze na základě kvalifikace z předchozích soutěží, se vydražila za 6 tisíc korun.

Za vůbec nejvyšší cenu se v aukci prodalo francouzské víno Armagnac Maison Gélas z roku 1939. Z moravských vín zazářila frankovka vinaře Josefa Valihracha z roku 1971 - tu Valihrach vyrobil ještě jako dospívající chlapec. Cena se z vyvolávajících 7 100 Kč dostala až na 16 tisíc Kč.

Celkem se vydražilo 52 lahví vína za 289 400 Kč, mezi nimi například víno od Miroslava Volaříka z Mikulova, který letos získal titul Vinař roku.

 

Právě se děje

Další zprávy