Nadace pomáhá školám k evropským milionům

Petr Jemelka Petr Jemelka
23. 2. 2011 15:04
Nadace OKD uhradila školám z Ostravy a Valašského Meziříší přípravu projektů multimediálních učeben
Foto: Nadace OKD

Ostrava - Výuku na Obchodní akademii a Vyšší odborné škole sociální v Ostravě - Zábřehu i Vyšší odborné škole ve Valašském Meziříčí zkvalitní díky evropským dotacím nové multimediální učebny a speciální vzdělávací programy.

Dosáhnout na grant ve výši 6,7 milionu korun pomohla Nadace OKD, která školám poskytla 45 tisíc korun na zpracování potřebné projektové dokumentace. Bez ní by totiž nebylo možné o pomoc EU požádat.

"Zpracování projektu pro evropské fondy je mimořádně náročné. Lidé ze škol nebo neziskových organizací to nemohou zvládnout bez pomoci odborníků. Díky Nadaci OKD jsme si mohli nechat poradit od externích spolupracovníků, kteří se v tomto oboru vyznají," vysvětlil manažer projektu Jan Nevima z ostravské školy.

Cílem projektu je vybavit školy moderní výpočetní technikou a umožnit pedagogům její odborné využití.

Mezi hlavní aktivity patří vybudování centra, díky kterému by si měli studenti rozvíjet čtenářskou, matematickou i finanční gramotnost a získávat odpovědný přístup k životnímu prostředí. Školy se rovněž chystají zorganizovat dva veletrhy fiktivních firem, jež učí mladé lidi pohybovat se v podnikatelském prostředí.

"Je to pro nás výborná možnost, jak zvýšit konkurenceschopnost našich škol. Do projektu se s chutí zapojili kantoři i studenti, pro všechny to znamená nejen zpestření, ale také zkvalitnění výuky," dodal Nevima.

 

Právě se děje

Další zprávy