Nabídka: Pomozte okolí, získáte odměnu, uděláte kariéru

Petr Jemelka Petr Jemelka
23. 5. 2011 13:17
Nadace 02 a Nadace rozvoje občanské společnosti podporují dobročinné projekty dospívajících

Praha - Mladí lidé ve věku třináct až šestadvacet let, kteří mají nápad jak pomoci, ale chybí jim k tomu finanční prostředky, dostávají další příležitost, jak svůj záměr realizovat.

Nadace O2 ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti totiž připravila projekt Think Big, jehož cílem je podpořit mladé lidi v jejich snaze přispět ke zkvalitnění občanské společnosti.

Zájemci si mohou zvolit, komu a jakým způsobem chtějí pomáhat. Přihlásit je možné malé projekty s rozpočtem do 30 tisíc korun, nebo větší, na něž mohou autoři získat grant ve výši až 90 tisíc korun.

"Chceme se postavit za mladé lidi, docílit jejich aktivního zapojení do dění ve společnosti a přispět ke změně myšlení o nich samotných. Programem Think Big chceme mladým lidem dokázat, že s nimi počítáme a pomůžeme jim," vysvětlila ředitelka Nadace O2 Ivana Šatrová.

Vítězné projekty vyberou nezávislé regionální komise, složené z odborníků z neziskového sektoru, zaměstnanců Telefóniky a lidí, jejichž nápady už byly díky obdobnému projektu realizovány v zahraničí. V prvním ročníku hodlají Nadace O2 a Nadace rozvoje občanské společnosti podpořit až 150 projektů v hodnotě přibližně 6 milionů korun.

Kromě toho, že autoři projektů pomohou dobré věci, by se měl Think Big stát také odrazovým můstkem pro jejich budoucí kariéru.

"Mladí lidé dnes bohužel patří do skupiny, která obtížně shání zaměstnání. Program Think Big jim pomůže získat zkušenosti a respekt okolí. Díky němu získají reference, které přispějí k jejich snazšímu uplatnění ve společnosti," míní programový ředitel Nadace rozvoje občanské společnosti Bojan Šuh.

Bližší informace naleznete na stránkách projektu Think Big. O grant se lze ucházet do 27. června 2011. Vítězné projekty vyberou odborné komise do konce srpna. Další možnost přihlášek pak bude otevřena na konci září.

 

Právě se děje

Další zprávy