Na Zemi živitelku přišlo nejvíce lidí od roku 2005. Lákala na zážitky, odbornost i jídlo

ČTK ČTK
29. 8. 2017 22:15
Za příčinu vysoké návštěvnosti považují organizátoři nový koncept i marketing. Vedení Výstaviště by si v následujících letech přálo zrekonstruovat a rozšířit areál, počítá i s přestavbou některých pavilonů.
Výstava Země živitelka představila stovky pěstitelů, chovatelů a výrobců zemědělské techniky. Na akci dorazili prezidenti nebo i hokejová legenda. | Video: Michal Šenk

České Budějovice - Agrosalon Země živitelka, který v úterý skončil na českobudějovickém Výstavišti, přilákal 109 278 lidí. Je to nejvíce od roku 2005, uvedl obchodní ředitel Výstaviště Václav Polan. Loni dorazilo na agrosalon asi 90 000 lidí.

Za příčiny vysoké návštěvnosti považuje Polan nový koncept výstavy i nový marketing. "Zaměřili jsme se víc na zážitkové zemědělství, na děti, víc na odbornost, zlepšili jsme stravování. Každý jednotlivý krok ukázal, že to byl krok správný. Umístění tak jak má být, obrovský kombajn, dlouhá řada zemědělské techniky, vedle malý zemědělský koutek dětí, to se změnilo hodně," řekl Polan.

Vedení Výstaviště by si v následujících letech přálo zrekonstruovat a rozšířit za "vyšší" stovky milionů areál, počítá s přestavbou některých pavilonů. Polan řekl, že již příští rok se zvětší výstavní plocha.

Letošní 44. ročník největší zemědělské výstavy v ČR představilo od 24. srpna novinky ze světa kombajnů, traktorů, potravinářství i myslivosti 550 vystavovatelů, o 40 více než loni. Na některých strojích se během agrosalonu objevily cedule s nápisem Prodáno.

Zahájení se tradičně zúčastnil prezident Miloš Zeman, jeho předchůdce Václav Klaus nebo ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). O svém vztahu k myslivosti mluvil na agrosalonu i bývalý hokejista Dominik Hašek.

Policie nemusela při agrosalonu řešit nic důležitého. "To, že se někdo ztratí, a pak se najde, je klasika," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že kapesní krádeže již před několika lety vymizely i proto, že sem přestaly jezdit organizované skupiny zlodějů.

 

Právě se děje

Další zprávy