Na trh přichází jedna z nejdražších českých her Kingdom Come

ČTK ČTK
12. 2. 2018 16:36
Kingdom Come patří do skupiny tzv. RPG (role playing game) her. Odehrává se jako reálný příběh ve středověkém Česku, zmítaném válkami a nepokoji.
Nová hra studia Warhorse staví hráče do role kovářského synka v době vlády Václava IV. a výbojů Zikmunda Lucemburského. Místo draků sází na věrnost. | Video: Otakar Schön, Warhorse

Praha - Tuzemské herní studio Warhorse v úterý po několika letech odkladů vydá svou zásadní hru Kingdom Come: Deliverance. Část peněz, přes 1,1 milionu liber (cca 31,5 milionu korun), na jeden z nejdražších českých herních titulů vývojáři získali od fanoušků prostřednictvím crowdfundingového financování. Vyplývá to z údajů Warhorse Studios.

Ve Warhorse Studios má většinový podíl 70 procent finančník Zdeněk Bakala (mimo jiné majitel vydavatelství Economia, pod které patří i Aktuálně.cz - pozn. red.). Podle informací v médiích byly celkové náklady na hru ve stovkách milionů korun a většinu zaplatil právě Bakala.

Kingdom Come patří do skupiny talzvaných RPG (role playing game) her. Odehrává se jako reálný příběh ve středověkém Česku, zmítaném válkami a nepokoji. I když hra vznikla v českém studiu, vyjde v angličtině bez kompletní české lokalizace, pouze s českými titulky.

Kingdom Come bude podle odborníka na tuzemský herní trh Martina Bacha patřit mezi nejdražší hry, které kdy v ČR vznikly. Z hlediska nákladů bude zhruba na stejné úrovni jako Mafia II (vývojářem je 2K Czech) nebo série Arma (Bohemia Interactive Studio).

"Moc velkých projektů typu KCD u nás samozřejmě nevzniká a mnohem častější jsou finančně méně náročné projekty. Ale několik let je ve vývoji například hra DayZ od Bohemia Interactive, u které si troufám říct, že už Kingdom Come: Deliverance rozpočtem překonala a k vydání má stále poměrně daleko. Finančně rozmáchlejší tituly pak dělají třeba i Madfinger Games nebo Craneballs, ale v obou firmách na hrách pracují spíše desítky než stovky lidí," řekl ČTK Bach.

Kingdom Come: Deliverance vychází na PC, Xbox One a PlayStation 4. Cena v předprodeji začíná na zhruba 1300 korun.

Redaktor Otakar Schön si vyzkoušel ještě před uvedením hru Kingdom Come: Deliverance od karlínského studia Warhorse. | Video: Otakar Schön, Warhorse
 

Právě se děje

Další zprávy