Na Moravu míří korejská firma vyrábějící součástky pro auta

28. 12. 2014 11:39
Jjihokorejská společnost Shin Heung Precision zaměstná v Hranicích na Přerovsku několik desítek lidí. Využije bývalou halu na produkci obrazovek LG Philips Displays.
CTPark Hranice na Moravě
CTPark Hranice na Moravě | Foto: CTPark.eu

Hranice – Několik desítek lidí v podnikatelském areálu CTPark v Hranicích na Přerovsku zaměstná jihokorejská společnost Shin Heung Precision (SHP). V bývalé tovární hale na produkci obrazovek LG Philips Displays chce vyrábět součástky pro automobilový průmysl. Nový provoz má být vybudován příští rok. ČTK informaci získala z databáze posuzování vlivu staveb na životní prostředí EIA.

"Provoz SHP bude produkovat kolejnicové systémy a kostry podsedáků pro sedadla osobních automobilů. Celkem bude v provozu pracovat 67 pracovníků," stojí v oznámení. Zároveň s tímto projektem v hale Jumbo rozšíří výrobu i společnost DAS, která už zde montuje kostry autosedadel. Nový provoz DAS zaměstná zhruba 200 lidí.

Společnost SHC si v hale pronajme plochu 4100 metrů čtverečních a firma DAS zabere dalších 6300 metrů čtverečních. Pokud projekt schválí úřady, začne instalace nových provozů v prvním čtvrtletí příštího roku a dokončena bude ve třetím čtvrtletí.

Původně pro Philips

V hranickém výrobním areálu s původním názvem LG.Philips Displays se vyráběly vakuové obrazovky pro klasické televizory. Po krachu mateřské nizozemské firmy se podnik v roce 2006 dostal do vážných finančních potíží a ukončil výrobu.

V CTParku Hranice působí například společnosti Etimex, Henniges Automotive, Medi-Globe, DAS, Smiths Medical či Rolled Alloys. Firmy dohromady zaměstnávají více než tisíc lidí. Zhruba stejný počet jich pracoval v továrně LG.Philips Displays.

Přijdou další investoři

Dalších více než 600 nových pracovních míst by měli v podnikatelském areálu CTPark v Hranicích vytvořit investoři, pro které už společnost CTP Invest připravuje stavbu nové průmyslové haly. Zprovozněna má být na začátku roku 2016. Jména investorů zatím nebyla zveřejněna.

Developer komerčních nemovitostí CTP, kterého vlastní několik nizozemských podnikatelů v čele se zakladatelem a generálním ředitelem Remonem Vosem, provozuje síť 36 logistických a průmyslových CTParků. Kromě Česka se nacházejí i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celkem provozuje 2,125 milionu metrů čtverečních ploch. Loni skupina hospodařila s provozním ziskem 100 milionů eur (2,748 miliardy korun).

 

Právě se děje

Další zprávy