Na části hlavní železniční trati mezi Hradcem Králové a Prahou bude výluka

ČTK ČTK
29. 3. 2018 14:23
Důvodem výluky je oprava trati. Výluka může mít vliv na další přípoje.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Petr Kučera

Hradec Králové - Na části hlavní železniční trati mezi Hradcem Králové a Prahou bude od 9. do 14. dubna výluka. Vlaky v úseku Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Poděbrady budou v tomto termínu od 8:00 do 16:00 nahrazeny autobusy. Informoval o tom Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah.

Důvodem výluky je oprava trati. Výluka může mít vliv na další přípoje. "Po dobu výluky v úseku Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek budou všechny vlaky kategorie R nahrazeny v úseku Chlumec nad Cidlinou - Poděbrady autobusovou dopravou podle pravidelného jízdního řádu. U vlaku R 950 bude mimořádný přestup v železniční stanici Hradec Králové hlavní nádraží," uvedl Fiala.

Deset spěšných vlaků v úseku Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek a zpět bude nahrazeno autobusovou dopravou podle výlukového jízdního řádu, který je dostupný na webu Českých drah. "Z důvodu náhradní autobusové dopravy jsou spěšné vlaky odřeknuty bez náhrady v úseku Kolín - Velký Osek a opačně," upozornil Fiala. Cestující mohou využít z Kolína do Prahy osobní vlaky.

Zastávky náhradní autobusové dopravy budou v Chlumci nad Cidlinou před staniční budovou, v Převýšově na silnici u odbočky ke stanici, v Dobšicích nad Cidlinou na autobusové zastávce Dobšice - Libněves, v Sánech na autobusové zastávce Opolany-Opolánky a ve Velkém Oseku a v Poděbradech před nádražím.

 

Právě se děje

Další zprávy