Chce tlačítko na úpravu twitterových příspěvků? U Muska hlasovalo už 2,5 milionu lidí

ČTK ČTK
5. 4. 2022 11:15
Elon Musk, který vlastní téměř desetinový podíl v Twitteru, dává hlasovat o tlačítku na dodatečnou úpravu twitterových příspěvků. Miliardář, majitel Tesly a nový největší akcionář podniku tak reaguje na dávné přání uživatelů této sociální sítě. Pár hodin poté, co anketu v noci na twitteru zveřejnil, bylo pro 75 procent hlasujících.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Průzkum není reprezentativní a nic z něj přímo nevyplývá, ale čerstvě získaný firemní podíl Muskovi automaticky zajišťuje lepší sluch u vedení Twitteru. Společnost doposud zůstávala lhostejná k dlouholetým požadavkům uživatelů mít možnost už napsané a zveřejněné příspěvky upravovat.

Musk se zatím ohledně svých plánů s Twitterem držel v ústraní. Fakt, že svůj získaný podíl ve společnosti oznámil Americké komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) na formuláři 13G podle agentury DPA znamená, že neusiluje o aktivní vliv na její obchodní politiku nebo o křeslo v dozorčí radě.

V takovém případě by musel vyplnit formulář označovaný jako 13D. Akcie Twitteru si přesto v závěru pondělního obchodování po oznámení připsaly přes 27 procent.

Šéf Twitteru Parag Agrawal si dovolil decentní pošťouchnutí svého nového největšího akcionáře. Retweetoval Muskův průzkum a okomentoval ho: "Důsledky tohoto průzkumu budou významné. Prosím, hlasujte opatrně." Touto větou se Musk před pár dny, ještě než oznámil svůj vstup do firmy, zeptal uživatelů twitteru na jejich názor na svobodu slova v této službě.

Musk vlastní 73,5 milionu akcií Twitteru. Jeho podíl tak má podle jejich páteční závěrečné ceny hodnotu 2,89 miliardy dolarů (asi 64 miliard korun). Sám je hojným uživatelem této sítě, na které ho sleduje více než 80 milionů lidí. Jeho příspěvky jsou často citované v médiích a nezřídka budí kontroverze. Sociální síť využil k několika oznámením, včetně zprávy o privátní transakci Tesly, kvůli které se dostal pod kontrolu regulačních orgánů.

 

Právě se děje

Další zprávy