Mobil.cz má přes 100 tisíc zákazníků, je druhý na trhu

ČTK ČTK
12. 2. 2014 16:58
Jedničkou je Blesk Mobil, který má přes 300 tisíc klientů
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Virtuální mobilní operátor Mobil.cz získal za osm měsíců od vstupu na trh více než 100 tisíc zákazníků. Po konkurenčním Blesk Mobilu jde zřejmě o druhého největšího virtuálního operátora v Česku. Vyplývá to z informací společnosti.

Mobil.cz působí jako takzvaný značkový přeprodejce služeb mobilního operátora T-Mobile. Jako první na trhu loni v květnu začal nabízet připojení k internetu bez poplatku.

"Za úspěchem Mobil.cz stojí stále jedinečná nabídka internetu zdarma kombinovaná s dostupností našeho startovacího balíčku, který koupíte prakticky v každé trafice," uvedl Jaroslav Kábele z vydavatelství Mafra, které operátora provozuje.

Konkurenční Blesk Mobil nedávno oznámil překonání hranice 300 tisíc zákazníků. Ke stotisícové hranici se zřejmě blíží i Tesco Mobile, kterému by tak mělo patřit třetí místo.

Na českém trhu je více než 50 virtuálních mobilních operátorů, kteří mají dohromady zhruba pět procent tuzemského mobilního trhu. Tři provozovatelé mobilních sítí, kteří jim poskytují infrastrukturu, mají dohromady 14 milionů zákazníků. Noví virtuální operátoři stále vznikají. Ve čtvrtek má rozjezd dalšího oznámit Sazka, chce jej kombinovat s loterijní hrou.

 

Právě se děje

Další zprávy