Mimořádné ocenění, raduje se Vahland z úspěchu Octavie

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
17. 12. 2013 21:34
Finále: Octavia, BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S, Peugeot 308 a Tesla S.
Foto: Škoda Auto

Praha - Model Octavia mladoboleslavské automobilky Škoda Auto se probojoval mezi sedm finalistů soutěže o titul evropského auta roku 2014.

Do finále se podle internetových stránek soutěže dostaly i modely BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz třídy S, Peugeot 308 a Tesla S. O titul se ucházelo celkem 30 automobilů, vítěz bude vyhlášen 3. března na autosalonu v Ženevě.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland na podnikovém webu uvedl, že firmu nominace modelu Octavia do finálové sedmičky potěšila. "Tento dílčí úspěch je pro nás mimořádným oceněním," prohlásil.

Octavia se vedle České republiky vyrábí také v Rusku, Indii, Kazachstánu a na Ukrajině. Od příštího roku začne sjíždět z výrobní linky i v Číně. Zákazníkům byly od roku 1996 do současnosti dodány téměř čtyři miliony vozů Octavia.

Letos získala titul evropského auta roku sedmá generace Volkswagenu Golf. Titul se uděluje od roku 1964, o výsledcích soutěže rozhodují motorističtí novináři z evropských zemí.

 

Právě se děje

Další zprávy